Altijd een vaste lage prijs

   Een 4.8 Google rating 

   160+ succesvolle plaatsingen

“Een moderne headhunter, maar makkelijker en betaalbaar!”

 Altijd een vaste lage prijs  •   160+ succesvolle plaatsingen •  Een 4.8 Google rating

De kosten van een headhunter

september 10, 2021

Wat kost een headhunter?

De afgelopen jaren zijn de kosten van een headhunter steeds meer geworden. Dit neemt niet weg dat het nog steeds niet altijd even duur hoeft te zijn. Een headhunter wordt doorgaans ingezet als een bedrijf een positie open heeft en er weinig tot geen aanbod te vinden is op de openbare markt. Aangezien er dus veel moeite in moet worden gestoken zit hier ook een prijskaartje aan vast. Bij een goede headhunter betaal je soms tot wel 30% fee. Maar dan weet je wel dat je een goede kandidaat weet te krijgen die jouw bedrijf verder gaat helpen.

Lees hier meer over headhunten.

De gemiddelde fee van een headhunter

Zoals we net al aangaven zijn de kosten van een headhunter enorm gestegen afgelopen jaren. Hier is eigenlijk maar 1 goede reden voor te vinden: De enorm krappe arbeidsmarkt. Er is weinig aanbod voor hoge posities wat resulteert in lege plekken in veel bedrijven, zoals jij dat misschien ook wel ervaart.

Om terug te komen bij de gemiddelde fee, liggen de gemiddelde kosten voor een headhunter tussen de 15% en 25% van het bruto jaarsalaris van een mogelijk geplaatste kandidaat voor de positie. Op onze website zie je vaste tarieven staan, deze tarieven voor een headhunter staan vast. Wij werken namelijk volgens een no cure, no pay constructie. Jij betaald wanneer jij succes behaald. Heb jij succesvol de lege positie kunnen vullen, betaal je een succesfee van maar 10%  van het bruto jaarsalaris.

Tijdens onze zoektocht hoef je zelf ook zeker niet stil te zitten. Zoek via andere kanalen gerust verder naar nieuw personeel. Wij doen niet aan exclusiviteit, maar willen gewoon dat jij de juiste kandidaat vindt.

Praat met ons

Wil je jouw openstaande functie vullen binnen je bedrijf? Wij helpen je graag met het vinden van de juiste kandidaat. Onze werkwijze is net een beetje anders dan de rest. Wij stellen samen met jou een plan op met alle vaardigheden die jij zoekt in een werknemer. Zo kunnen voor jou gericht zoeken naar een geschikte kandidaat.

Meer over de kosten van een headhunter? Kijk hier.

Andere interessante blogs…